Een compleet portfolio

Training Center

Wireshark Training voor VoIP engineers

Data & inschrijven

Deze training is bedoeld voor VoIP-engineers die hun troubleshooting skills willen vergroten. Veel Voice-over-IP problemen zijn lastig te onderzoeken zonder naar de daadwerkelijke communicatie tussen de betrokken systemen te kijken. Met behulp van een packet capture kan precies gekeken worden waar het mis gaat. Deze training richt zich op het beter gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van Wireshark alsmede het goed begrijpen van de werking van de protocollen die gebruikt worden in Voice-over-IP oplossingen.

De training wordt gegeven door Sake Blok. Vanuit zijn bedrijf helpt hij klanten bij het vinden van de root-cause van applicatie- en netwerkproblemen. Hij heeft 20 jaar ervaring in het analyseren van netwerk verkeer en is een van de core-developers van Wireshark.


Prijs en duur van de training:

• 2 dagen van 9.00 tot 17.00.
Log in om de prijs van de training te bekijken.


Programma

Networking 101

In dit blok wordt de algemene kennis van netwerken opgefrist. Hoe zat het ook al weer met ethernet, switches, vlans, routers, ip adressen, ARP, ICMP, DHCP en DNS.

Wireshark

Om effectief gebruik te kunnen maken van Wireshark zul je Wireshark naar je hand moeten zetten en in moeten richten om de juiste informatie op het scherm te tonen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: filtering, coloring, configuratie-profielen, timestamps, protocol preferences, kolommen, IO graphs, etc.

UDP en TCP

Wat is het verschil tussen UDP en TCP en waarom is TCP zo veel lastiger te analyseren dan UDP. Het analyseren van TCP is echter complex en kan leiden tot verkeerde conclusies. In dit blok wordt de werking van UDP besproken en wordt basiskennis van het TCP protocol opgedaan (three-way-handshake, sequence nummer analyse)

SIP en RTP

Het SIP protocol dat gebruikt wordt voor signaling wordt in dit blok nader onderzocht in Wireshark. Daarnaast zal gekeken (en geluisterd!) worden naar het RTP protocol. Wat is het effect van NAT en (gebrek aan) QoS? En hoe kun je Wireshark beter inzetten in de analyse van deze 2 protocollen?

Belangrijk

Indien u verhinderd bent, kunt u te allen tijde iemand anders uit uw organisatie aan de opleiding laten deelnemen. Kosteloos annuleren kan tot maximaal 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding, hierna zullen de kosten van de opleiding in rekening worden gebracht.

Log in en lees verder
Meer weten?

Stel uw vraag via de button of bel naar +32 15 69 01 20